Tuesday, 26 March 2013

RESIPI RUMPAI LAUT (PURE MARRINE COLLEGEN)

RUMPAI LAUT ASLI DARI SEMPORNA, SABAH
Ramai yang tidak berapa pasti dengan rumpai laut ni...ade yang was was nak cube untuk makan, terpikir pula sejenis haiwan laut ka? buley di makan ka? tak beacun ka dan macam2 lagi la dalam pemikiran kita ni....rasanya semua kita pernah makan agar-agar kan? betul tak. ingat kalau nak buat agar-agar kena la beli agar-agar dulu...dalam bentuk yang dikeringkan atau bentuk serbuk...tahu tak agar-agar tu bahan asasnya ialah rumpai laut ? tak percaya kan...
Memang rumpai laut ni sejenis tumbuhan di perairan kepulauan Semporna Sabah, saya ada ramai kawan dari Sabah, saya memang kagum dengan kehalusan kulit kawan saya...pernah juga seorang rakan lelaki bercerita tentang rumpai laut ni tapi tak dapat nak membayangkan rupa & rasa.(time tu rumpai laut blom dikomersialkan lagi, hanya menjadi santapan tempatan di Sabah)
Di Korea & Jepun juga femes dengan rumpai laut yang hidup segar bugar di perairan laut di negara mereka.Di Sabah juga ada jenis rumpai laut yang hidup segar iaitu yang sedang femes sekarang ni . Yang selalu di promosikan di FB tuuu...terdapat pelbagai warna rumpai laut ni,Semuanya warna asli .

Saya syorkan mulai sekarang kita kena obses tentang resipi yang buley dibuat dari hasil rumpai laut ni...OBSES canteq so kene makan makanan yang tinggi nilai protin nya.Sumber protin yang tinggi dapat mengekalkan keremajaan kulit.

Selamat memcuba !!!



(photo sumber google)


RESEPI ~ Kerabu Rumpai Laut #1

Bahan-bahan :
Rumpai laut
kacang tanah
cili padi
cili merah
bawah merah
mangga muda or betik muda
limau nipis
garam, gula, serbuk perasa
lada sulah
sos ikan

Cara-cara :
1. Pastikan rumpai laut dibasuh bersih-bersih dan direndam semalaman ya, kemudian rendam dengan air asam jawa.
2. Semua bahan dipotong halus2 dan digaul semua sekali.
3. Rumpai laut tu dikeluarkan dari air asam jawa, pastu dibasuh dan dipotong




(photo sumber google)


RESEPI ~ Kerabu Rumpai Laut # 2

Bahan-bahan :
Rumpai laut
kacang panjang
cili padi
cili merah
bawah merah
serai
bunga kantan
limau nipis
garam, gula, serbuk perasa
lada sulah
sotong rebus
sos ikan

Cara-cara :
1. Pastikan rumpai laut dibasuh bersih-bersih dan direndam semalaman ya, kemudian rendam dengan air asam jawa.
2. Semua bahan dipotong halus2 dan digaul semua sekali.
3. Rumpai laut tu dikeluarkan dari air asam jawa, pastu dibasuh dan dipotong



Jenis rumpai laut ada 3  iaitu purple (gred AAA), kuning (gred AA) hijau (gread AAAA)

Warna yang femes is kuning & purpel , hijau agak mahal.Ini adalah WARNA ASLI, bukan guna pencelup warna !!
Rumpai laut sangat sedap dimakan dibuat hidangan kerabu, baik untuk kesihatan juga.Bagi sesiapa yang rasa leceh utk rebus PMC, boleh la Dian sarankan minum BB PLUS KOLLEGEN, sedap rasa blackcurrent.
Ada sesipa berminat untuk order RAW PURE MAARINE COLLEGEN can get it from me .


Sebut Harga for PMC , harga termasuk POS kecuali Sabah & Sarawak tambah RM5
Gred AAA (purple ) 1 kg 55
Gred AA (kuning ) 1 kg 55

BB PLUS COLLEGEN (PROSESES COLLEGEN DRINK)

1 KOTAK =20 SACHET RM180
BELIAN 4 KOTAK DAPAT 1 FREE SHAKER
UNTUK DAPATKAN HARGA AHLI RM150 SEKOTAK ,CALL OR WHTSAPP ME OKE

HOW TO CONTACT ME, DIAN SELALU ADA KAT FESBUK YER
HP :018-3238830
Email : dianaraquie.blogspot.com




Monday, 25 March 2013

ANTARA KUALA LUMPUR DAN SEREMBAN


KUALA LUMPUR - SEREMBAN


salam semua. salam sayang dari Dian ucapkan kepada anda semua.
dah mula cuti sekolah kan uuoolsss....mana destinasi vacation uuolsss tuuu.
dalam entry kali ni nak cerita kisah dian ulang alik ke seremban dah kali - 3 untuk pergi bisnis sharing dengan kawan2 dian yang ada di sana, tahu tak sabtu tu hari dian ke KPJ, Seremban untuk pergi buat sharing, walaupun kawan dian terlantar di hospital, tapi semangat untuk buat bisnis, majukan diri , memang ada, cayok tu my fren..semoga cepat sembuh yer...kawan2 ramai thru Fb , blog & instgram,
 dari merata negeri , btol tak, tak lah tertumpu di suatu kawasan saja kawan kita tuuu....

sabtu tu hari dian  berada di sekitar  seremban. Pada malam Jumaat sebelom tu , dian pergi kelas GLAM, nak tambah ilmu , FREE pula ilmu pun, tentang BLOGGING< MOTIVASI DIRI < INSTAGRAM DAN ONLINE BISNIS thru ONLINE NETWORKING ,
Oh ya dengan  FB ni senang pula nak "terjumpa" kawan2 lama ek...  hehe  ex-housemate and ex-classmate masa sekolah menengah dulu.. ada dalam FB kita.secara tak langsung makin lama, makin ramai yang sudi jumpa dian untuk dengar business opportunity from our team. kami menjalankan business online yang simple.. my lovely mentor, Hanis Haizi (pengasas GLAMpreneur)pun dari seorang plain housewife kini berjaya genggam income 6 angka sebulan.. .. bukan kekayaan yang dicari... tapi kesenangan hidup bersama keluarga.. hidup kekurangan duit boleh jadi punca permasalahan dalam rumah tangga, dah terlalu banyak sangat kes jadi macam tu kat Malaysia ni, sedih tetapi memang itu la hakikatnya.
Di GLAM bonus kita dapat tiap bulan pun gemox..memang bersyukur la sgt dengan rezeki dari GLAM ni.

Tiada usaha yang dilakukan tanpa mendapat ganjaran daripada NYA ...dian hanya ingat kata-kata tu sahaja untuk jadikan diri lebih positif, kena tepis apa yang negatif.Sebab tengok ramai rakan GLAM yang memang ada position tinggi dalam kerjaya masing-masing but still ambil peluang dalam GLAM , apatah lagi kita yang selalu mengeluh dengan keadaan diri yang serba kekurangan ni pulak.


.. if ada sesiapa yang berminat nak join our GLAM.. dipersilakan contact  ye.. foctrip 3 kali setahun menanti taw, memang hebat !!!!!! jangan lepaskan peluang travel for free with us. semuanya FREE!!!!

Usia muda bukanlah usia untuk bersuka ria selama-lamanya. Tapi, di usia nie lah kita perlu cari sesuatu yang baru & bolee dibuat bekalan untuk dibuat pada jangka masa lama."-

CONTACT DIAN
berani bertindak untuk masa depan !!!!
hp : 018-3238830
email: dianaradzi@yahoo.com



Sunday, 24 March 2013

NURICH LACTOLITE BANTU SLIM DOWN BODY


MINUMAN BERASASKAN YOGURT MEMANG BAIK UNTUK USUS

Lately ni ramai pulak yang bertanya pasal lactolite ni..rasa lactolite memang sangat sedap ala2 vanila gitu…hanya perlu campur dengan air sejuk (tak boleh air panas/suam sebab bakteria baik mati bila dalam keadaan panas)..the best part is kita boleh campur lactolite dengan jus buah ,yogurt drink,soya bean..rasanya akan ikut apa yang kita mix, bestkan..?like what I always did is campurkan dengan soya bean kurang manis yeos tuh..sedappppp…!! Hasilnya  esok pagi or hours after that baru kita pegi toilet..pembuangan yang melegakan…tapi takde efek julap tuh..takde cirits ok uols..kekehkehhh




Tahukah Anda?
Terdapat berbillion bakteria wujud dalam usus kita iaitu kira-kira 1.5kg daripada berat badan kita sendiri.
Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral, dan 20% atau kurang bakteria tidak baik/bahaya. Bakteria baik menigkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakit. Namun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan faktor-faktor seperti pemakanan  yang tidak seimbang, penuaan, tekanan, serta pengambilan antibiotik yang berlebihan.
Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.


Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?

Probiotik: Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik: makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !


*Lacto-Lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.





Keunikan Lacto-Lite :

. tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
. keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
. kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
. diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

 . menyingkirkan toksin dalam badan
. meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
. menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
. membantu dalam penghadaman
. membanti melegakan sembelit
. membantu sintesis vitamin


Cara Pengambilan:

Campurkan sebungkus Lacto-Lite ke dalam 200ml air kosong/air masak (elakkan air panas). Boleh juga
 dicampur dengan jus buah-buahan atau minuman lain.


Jika tidak larut mesra dalam air , sila guna shaker.

*untuk keberkesanan penyahtoksikan terbaik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari.

Pengambilan sebelum breakfast adalah yang terbaik.


HARGA LACTOLITE
25 SACHET X 6g = RM158

HARGA AHLI RM135

 
JOM TRY MINUM LACTOLITE HARI INI.
CONTACT DIANA
HP: 018-3238830
EMAIL:dianaradzi@yahoo.com
FB: www.facebook.com/dianaraquie
 



Saturday, 23 March 2013

BANDUNG TRIP 2012


BANDUNG , INDONESIA JAN 2012 

Mengimbas memori ke Bandung di akhir January 2012, travel with Air AsiaGO , promo package RM450, include air ticket pergi balik and hotel selama 3 hari 4 malam.

Ini kali pertama Dian terbang bersama Air Asia dan berlepas dari LCCT, Sepang.

Penerbangan ke Bandung was smooth, LCCT to Airport Bandara Hussein Sasteranegara was short...dlm 1 1/2 jam dah sampai.Cuaca memang baik so landing was perfect, as per crew mention if di Bandung cuaca tak elok , flight terpaksa  stop di Jakarta and of coz that's we call it delay.




Airport Bandung , Bandaraya Hussein Sasteranegara

BANDUNG,  posing depan airport dulu..lepas ni nak perabih duit . Check in di hotel POP City Tel Bandung & its 3 star ,agak jauh skit dari bandar, Kemudahan hotel ni i can say good, breakfast juga disediakan.Wi-fi di hotel ni pun sgt memuaskan hati, servis memang bagus, staff nya ramah tamah..baik2 sangat. Feel so warm...Staff hotel sangat helpfull, walau pun penggunaan English lemah but they are very helpfull and attentive, muka murah dengan senyuman .



Keadaan bilik Hotel, katil boleh dirapatkan jika mahu.....



Bilik hotel = konsepnya very simple...takpe la janji ade tempat nak tidur dan mandi kan, ...hotel ni share building dengan shopping Mall, jadi kalau bosan turun bilik hotel pergi la pusing2 kat dlm shopping mall tu, suasana tak ubah macam mall di Malaysia, Food court ade di bahagian atas shoping mall , reasonable price and good taste too.

Jangan lupa try Bakso & Ayam Penyet di sini tapi nak ingatkan jangan cuba beli makanan yang dijual ditepi jalan, takut nanti sakit perut...spoil your vacation nanti taw.Keadaan disini bila waktu petang, nampak mendung macam nak hujan tapi bukan...Bandung lebih  cepat cerah (siang)  berbanding Malaysia, dan cepat gelap, jadi sila set timing di HP yer...tu perkara wajib if we on traveling, kena la ikut waktu tempatan.






Dalam perjalanan ke Tangkuban Perahu, Kereta Kuda is every where

Bandung cuacanya sejuk macam kat Cameron & Genting saja, so no need jaket tebal lah, nampak macam panas tapi angin yang datang kat muka kita tu sejuk & nyaman saja.
bandung memang sana sini ade kereta kuda , tak sure pulak apa motif..sebab kalau di tengok kan dari sudut pengangkutan di kota 
Bandung tu memang tak perlu, taxi, beca,angkut-angkut juga ada, tak berani nak naik angkutan kota ataw di panggil angkut-angkut kat sana, sebab van buruk, pintu & cermin terbuka luas, no aircond !!...keadaan di sana selalu jem , tak sanggup, nak adventure or nak shopping macam tu, i choose shopping, adventure macam tu stress !!!!!

On my way to Tangkuban Perahu


Stop sekejap pegi kedai cari buku nota, disini susah sangat nak beli alat tulis, kalau jualan Bakso memang merata2 ada sepanjang jalan, sana memang ade kedai 24 jam iaitu INDO MART , upamanya 7 Eleven di Malaysia.Nak beli top up disini kena cari SIMPATI, ok la jugak ...walaupun namanya agak macam kesian nak sebut. Internet conection di Indon nak kata ok pun sgt la, kecuali di Hotel, tapi sapa2 yang pakai BlackBerry memang ok , accept for Android...Dian pakai Android so berbulu je dengan internet server nyer.....signal tak strong.







Signboard Tangkuban Perahu, West Java 


Dah sampai ke destinasi pertama ku , Tangkuban Perahu, lokasi atas bukit , ambik masa 1 jam  frm hotel, cuaca disini sejuk macam naik puncak Genting , tapi still buleh tahan, tak gigil,tak pucat, tak beku...bau belerang memang kuat , ade beberapa kawah disini , yang paling femes salah satu nya ialah Kawah Ratu....gunung berapi ni masih aktif ..Diingatkan kalau nak beli jugak barang2 jualan utk dijadikan kenangan sila TAWAR dulu, setiap kedai berbeza harganya, ade juga yg menjual lumpur gunung berapi, juga tidak perlu, kerana lumpur nya terlalu kasar untuk disapu ke kulit muka uuolls, memang lumpur baik untuk kulit, tapi memang tak hepi la sangat bila sapu di kulit muka...rasa macam pasir sgt2.





Kawah Ratu, Tangkuban Perahu

Kawah Ratu , kawah yang paling dekat dengan pengunjung, maka ramai lah yang snap photo .Perhatikan betul2 , asap nipis keluar from kawah tu..diingatkan kawasan ini dipenuhi dengan penjual yang pandai merayu, macam2 jualan ader, tak perlu berhabis duit shopping di kawasan gunung berapi Tangkuban Perahu, jangan di layan kalau ader yang offer untuk jadi Tour Guide, tak perlu sebab, kawasan ni tak susah mana pun nak explore sendri, kalau nak guna khidmat mereka, bersedia lah untuk kena sembelih!!!!

My next stop is Shopping, YEAAYYY!!!!  saat yang dinanti2 kan,Selepas pusing2 kat Tangkuban, terus turun ke RUMAH MODE, shopping here was fun !!!, baju Branded with good price .After that ke JALAN DIEGO, JALAN SETIABUDI & BALI HEAVEN, sini pulak tak banyak choice for women but for guys , YES, ARMANI , HUGO BOSS , memang WAJIB beli.Selepas tu gerak ke MAHMOOD sebab nak borong pensil kening Viva, ni memang femes la bagi sapa2 yang buat anadaman, tempat borong kosmetik .Tidak sah kalau ke Bandung tak singgah ke TOKO 3 untuk beli jeans ataw T-Shirt branded kat sini,apa lagi borong la T-Shirt Hard Rock kat sini yer, jgn lupa tuu, kain dan corak nya memang baik, cantik2 dan kualiti.Beli banyak dapat diskaun lagi , so borong la lebih skit....Oppss bagi penggemar FULLFACE boleh singgah di JALAN ASTANANYA, di situ ada ASTANA HELMET, harga jauh lebih murah berbanding di Malaysia.






PARIS VAN JAVA

My last stop is here, stop pusing2 ambik gambar dan makan, nak makan di Paris Van Java tolong la teliti menu dulu,......bukan apa , takut2 termakan apa yang tak patut dimakan saja. Sini energy level dah makin kurang, semangat nak shopping memang ader, tapi dah letih sgt2 dah,...so i pose je la..Paris Van Java, dikenali sebagai little Paris of Bandung, tempatnya ala2 streets di Paris gitu konsepnya..





POP Hotel City Link

Muka keletihan , tapi puas hati sangat2....walau pun bukan shopping LV, GUCCI, CHANEL...hanya banyak beli baju branded for kiddies and me , of coz dah hepi gile sangat.Sebab memang murah....Nak pusing2 Bandung di waktu malam, ermm tak ade yang hapening sgt lah bagi Dian, Nite life pun ok2 saja la...purpose org datang sini nak shopping btol tak, Malah org Jakarta pun turun Bandung utk shopping.Material lace atau baju pengantin memang murah kat sini, so tak heran la ramai yang tempah baju di bandung utk wedding.Percaya tak if i said tailor kat bandung memang hebat, maw tak 1 hari buleh siap tempahan, tak kira la tempah baju ataw curtain...memang amazing la, kagum sungguh dengan kegigihan mereka ni.

Sebelum balik ke Malaysia, sempat singgah di Pasar Baru , syurga borong kain ela ...para pemborong dan peniaga Malaysia memamg kerap singgah sini, segala kain ela, tudung,telekung,selendang,cadar pengantin,jaket kulit, traveling bag, baju kanak2, kasut,turban,aksesori dan cenderahati ...ya allah banyak tak terkira di sini, tapi sungguh tak selesa, sebab ruang niaga yang sempit, padat dengan manusia, adduuh sgt la tak hepi nak shopping lama2 kat sini, rimas pulak tu sebab ade aje penjual ekori kita kemana saja.


Money changer juga ada dalam Pekan Baru so no need to worry , every where, any where ade punyer Money Changer, CIMB pun ade, i mean in Bandung la.Please take note travelor ,Sabtu & Ahad memang JEM teruk , elakkan pegi ke Pasar Baru pada hari tersebut hanya membuang masa terperangkap dalam kesesakan lalulintas saja nanti, timing shopping di Bandung pula tak sama macam di Malaysia, rata2 kedainya tutup awal , dalam jam 7  petang.Bayangkan kalau jem tak kah itu membazir masa namanya.Dinasihatkan rancang perjalanan anda sebelum ke Bandung, 2 hari atau 3 hari memang sgt tidak cukup di sini, sekurang nya 1 minggu, baru puas hati...walau pun hanya syurga shopping tapi sememngnya kita tak akan puas hati selagi kita tak singgah ke semua Factory Outlet yang ade di Bandung tu...


Bagi sesiapa yang nak travel ke Bandung , boleh la dijadikan sedikit pedoman dengan bacanya entry Dian kali ni,sekian Dian wish uuollsss hepi SHOPPINGGGG ...








GUD BYE INDONESIA

TQ FOR VIEWING
Contact 
HP: 0183238830
email : dianaradzi@yahoo.com
FB: http://www.facebook.com/dianaraquie




Wednesday, 20 March 2013

SEHARI BERSAMA PENULIS SCRIPT | KIAH THE SPY ASTRO

MINAT TENGOK DRAMA TAK??


Mungkin ramai yang suka tengok Drama di TV , saya pun juga, hari ni Dian nak citer about my fren Muhammad Hafeezul , merupakan seorang penulis script komedi bagi Telemovie or Drama , anak kelahiran Jitra , Kedah yang mendapat pendidikan di UITM Shah Alam dalam Industrial & Graphic Design. Feezul mula menulis untuk major project UITM pada tahun 2005 bagi Majalah ROTTW (Rhythm of the 3rd world), , Feezul berpengalaman 3 tahun lebih dalam bidang penulisan script.




For the 1st time Feezul menulis telemovie ialah MAK JAH SHOOTING pada tahun 2009, yang berkerjasama dengan Ezany Mizariff
Pada tahun 2010, selepas kejayaan Mak Jah Shooting , rezeki Feezul semakin murah dengan mendapat tawaran menulis script untuk ASTRO pula iaitu TELAH DIHALALKAN APPLE ITU & the next is KIAH PEKASAM , dibintangi oleh Rozita Che Wan , Azza Elite , Zain Saidin , from that moment , Feezul tak putus-putus mendapat tawaran untuk menulis script, genre yang senang Feezul tulis ialah KOMEDI.Setakat ini Feezul sangat sangat berpuas hati dengan penglibatan beliau dalam bidang penulisan script ni, Feezul bercita-cita untuk mengarah DRAMA pula satu hari nanti Insya Allah. DIRECTOR ...itu lah target beliau.


Snap pix with MUA & TALENT , untuk outfit Hafeezulwhy

Jomms tengok  KIAH THE SPY yang sedang rancak ditayangkan di ASTRO WARNA lakonan ROZITA CHE WAN,setiap jam 10 malam dan yang akan datang pula di TV AL-HIJRAH ialah CINTA DI SA'ADIYA , konsep jalan cerita ni mungkin berbeza sedikit, konsep nya ialah bercirikan ISLAMIC.semasa TV Al-HIJRAH mula dilancarkan Feezul adalah orang yang terawal menjadi penulis Drama untuk siaran ini.


Selain menulis script Feezul juga ada lancarkan pakaian jenama sendiri iaitu Hafeezulwhy, produk nya terdiri dari T-shirt (unisex), Jeans (unisex) serta High Heels for women of coz!!!
Seronok kan selain menulis buat bisnis, berkawan dengan artis, Moral of the Storey di sini jangan pernah putus asa , sikap yang positif dan rajin mesti kena ada untuk MAJU kan diri,.

.




Tuesday, 19 March 2013

TEPUK DADA, TANYA LAH POKET


SIDEINCOME SUATU KEMESTIAN ???

Apa khabar semua, still kat office atau dah balik rumah rehat kan diri,penatkan balik kerja  kena tengok homework anak, memasak , cuci baju , iron baju, lipat baju...senang cakap kerja ni memang tak akan habiiiissss kecuali time tido.

Baru nak bernafas datang lagi kerja...

Ok, kita ni berlatarbelakang kan dari pelbagai taraf pendidikan , maka pekerjaan pun tak sama lah kan...
Ade juga ramai graduan lepasan universiti tapi masih mencari peluang kerja yang sesuai dengan kelayakan, memilih untuk menggangur atau berkerja di luar bidang yang dipelajari, masalahnya tetap sama tak cukup GAJI.




Dian , Aisyah , Olyn kami semua bekerja tetapi still buat sideincome, Olyn is Engineer, Aisyah pula Marketing Excercutive.


meeting between us with our mentor , IJA (Ex Banker)

Ni la aktiviti kami, lepas tiap kali perjumpaan mesti snap2 photo, posing2 , upload di fesbuk , twitter , instagram atau apa saja la yang berbentuk sosial networking .Dian buat sideincome untuk extra cash, saving dan masa depan Dian esok2 dah tua nanti.




CUKUP KAH ????

Cukupkah  ??? ask your good self, macam mana penat nya kita ulang alik pergi kerja, bandingkan pula dengan gaji yang kita dapat.Lebih penat lagi bila Suami seorang shj yang menanggung perbelajaan rumah.Nasib baik jika bulan tu kereta tak meragam, anak tak sakit, isteri tak sakit....kalau sakit, kena pakai duit jugak walau sikit sebanyak pun.Dah lari BUDGET bulan tu.Isteri pun manusia, walau dia seorang suri rumah, mahu juga si isteri tukar baju baru, kasut baru, tudung baru...tak kesian kah isteri yang duduk di rumah menjaga makan minum kita dan anak2 kita ....tapi apa boleh buat ...BUDGET tak cukooopppp.



GAJI < DUIT < PENDAPATAN memang penting , sapa kata tak penting, nak bayar bil, shopping, makan , rumah , kereta, bayar tadika anak, nursery anak, sekolah anak,semua tu perlu WANG.


ex engineer IBM, SHAKHALID becoming FULL TIME ENTERPRENEUR 

 Siapa kata hanya golongan berpendapatan rendah sahaja yang nak buat sideincome pada zaman sekarang ni, SHAKHALID seorang engineer di IBM pun buat sideincome sebab??? GAJI rendah tak setimpal dengan position plus work load serta COMITMENT yang tinggi .Hairan ??? nak heran kenapa pula , sebab kita manusia nak NIKMATI kehidupan, biar MONEY FREEDOM & TIME FREEDOM.Bekerja terus bukan kah itu STRESS namanya .How to enjoy life if we have to do overtime or stayback for meeting almost everyday...ask your self again!!!

ME with  mentor & partners from GREEN TEAM

Kerja dapat gaji hujung bulan , tapi baki di tangan sikit pulak .
Dian dapat peluang utk buat sideincome, syukur dapat peluang baik macam ni, BONUS nya pun GEMOX dan masuk tiap-tiap BULAN.


presentation , i share , u decide

Ade peluang sideincome utk dikongsi, instead Dian mencari 4 orang bisnis partner dalam bisnis online yang Dian buat ni, bukti kejayaan dah ada, platform dah ada, academy beri latihan percuma pun ada, ya allah memang seronok sangat sebab semua nya tersedia, tanya kita pula. ANDA SUDAH BERSEDIA?. satu PENYAKIT orang kita ialah takut untuk mencuba sesuatu kpd arah kebaikan , sudah nya kita ketinggalan.Memang sudah menjadi stigma agaknya dalam pemikiran orang KITA yang selalu bermegah , berbangga diri sangat dengan apa yang KITA ADA, hakiatnya memang TIADA APA.

NAK TUNGGU SAMPAI BILA ????


Tolong ubah persepsi diri jka nak MAJU & BERJAYA, yakin  mampu, rebut peluang yang datang , Rezeki yang datang dari Allah perlu diperolehi dengan usaha.....

KAYA  kita bukan kerana banyak DUIT tetapi kerana kita CUKUP.
Sekarang soalanya pada diri kita sendiri BAGAIMANA??


Contact Dian hari ini untuk exclusive personal coaching thru phone atau fesbuk, dian akan respond secepat mungkin.

KUASAI RASA TAKUT DAN REBUT PELUANG YANG ADA

HP : 018-3238830



BIOZONE CAR STERILIZER



UDARA SEGAR DALAM KERETA

BIOZONE CAR STERILIZER


Sistem purifikasi udara BIOZONE Car Sterilizer ini menggunakan teknologi “cold plasma” yang menggabungkan oksigen dan ion dalam udara untuk menghasilkan ozon (O3). Ozon dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC (volatile organic compounds) yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Setelah ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar, ia akan kembali menjadi oksigen (O2) menjadikan kereta anda segar. Ia ringan, mesra alam, selamat dan mudah digunakan.

Apakah itu ozon? Adakah ia selamat?
Lapisan ozon merupakan satu lapisan yang berjarak kira-kira 20-30km dari bumi. Fungsi utamanya ialah menyerap sinaran ultra ungu serta melindungi manusia dan tumbuh-tumbuhan daripada sinaran ultra ungu kerana ozon mempunyai fungsi yang amat berkesan dalam membasmi bakteria, dan menghalang bakteria daripada membiak. Kuantiti ozon di dalam udara ialah kira-kira 0.01-0.04 ppm. US FDA menetapkan tahap maksimum ozon yang dibenarkan adalah 0.05 ppm di mana pembebasan ozon oleh BIOZONE Car Sterilizer adalah kurang daripada 0.03 ppm, maka ia adalah selamat untuk digunakan.

Berapa lamakah BIOZONE Car Sterilizer boleh bertahan?
BIOZONE Car Sterilizer boleh digunakan selama 3 tahun sekiranya ia digunakan setiap hari.

Bagaimanakah BIOZONE Car Sterilizer memperbaiki kualiti udara dalam kereta?
Ozon yang dihasilkan oleh BIOZONE Car Sterilizer dapat menyingkirkan bahan-bahan pencemar seperti VOC yang berbahaya dan bakteria, menyegarkan udara dan meneutralisasikan gas-gas beracun serta menyingkirkan bau tembakau dan bau-bau lain. Ozon (O3) menguraikan bahan-bahan pencemar menjadi oksigen (O2), menyediakan kereta anda bagaikan kesegaran dalam hutan. 

Mengapakah kita perlu menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam kereta?
Kereta mempunyai ruang yang tertutup, maka VOC seperti formaldehid, benzena dan ammonia akan menghasilkan bakteria dan hama dalam keadaan suhu dan kelembapan yang bersesuaian dengannya di mana ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Mereka yang berada dalam keadaan sebegini mudah berasa pening kepala, keletihan dan mual, malah dalam jangka masa yang panjang, mereka mudah menghidapi penyakit pernafasan seperti tonsilitis, bronkitis, pneumonia dan sebagainya. Hal ini akan menjejaskan kesihatan manusia. Pada masa yang sama, Staphylococcus aureus yang dijumpai di dalam kebanyakan kereta akan menghasilkan bau ganjil, debu dan kotoran turut mempengaruhi fungsi pendingin kereta, menyebabkan fungsi pendinginan dan pemanasan kurang berkesan. Oleh itu, BIOZONE Car Sterilizer diperlukan untuk membantu menyingkirkan kuman, meneutralisasikan gas-gas beracun dan menyingkirkan bau. 

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Car Sterilizer di dalam rumah?
Tidak. BIOZONE Car Sterilizer direka khas berdasarkan ruangan dan kelengkapan dalam kereta. Soket dan kuantiti pembebasan ozon bagi BIOZONE Car Sterilizer juga direka khas berdasarkan kelengkapan dan ruangan kereta. Voltan di rumah yang terlalu besar akan menyebabkan BIOZONE Car Sterilizer terbakar. Selain itu, kuantiti dan liputan pembebasan ozon adalah terhad, maka ia tidak dapat memberikan kesan yang lengkap di rumah.


KELEBIHAN PRODUK

  • Menggunaka teknologi "cold plasma" Jepun yang menggabungkan oksigen dan ion dlm udara untuk menghasilkan ozon (03)
  • Membasmi kuman yang boleh menyebabkan masalah pernafasan dengan berkesan, mencegah jangkitan bakteria & virus.
  • Menguraikan VOC dalam kereta misalnya formalhedid, benzena,ammonia,menyingkirkan bau tembakau dab bau bau lain.
  • Memebersih dan menyegarkan udara dlm kereta.
  • Ringan, mudah alih & mudah digunakan
  • Selamat ,mesra alam tidak memerlukan penyelenggaraan

CARA PENGGUNAAN

Masukkan BIOZONE Car Sterilizer ke dalam soket pemetik api rokok dan ia akan dihidupkan (dengan bulb yang menyala). Pasangkan pendingin udara untuk penyegaran udara yang berkesan.


How to order , How to contact , call jer ataw whatsapp Dian, nak PM pun ok ,
add jer fesbuk oke
HP: 0183238830
email : dianaradzi@yahoo.com
FB : www.facebook.com/dianaraquie








Sunday, 17 March 2013

PARIS | LONDON FREE TRIP | LOVELY


FREE TRIP EUROPE | HEBAT | SYUKUR | TERUJAKAH MINDA DAN DADA ?????


Seronok !!company provide FOC trip , merasa mentor Dian ke Europe ...FREE pulak tuuuuu...PARIS | LONDON from 8 mar to 15 mar 2013 .

Hanya melalui bisnis yang dibuat secara online dan tak sampai 2 tahun .Siapa sangka Yong dulu hanya bekerja sebagai pembantu SPA dengan gaji RM500 sebulan sekarang mampu berjaya dengan bisnis ni...pendapatan pula RM10K sebulan ...alhamdullilah , rezeki dan berkat usaha yang seiring..mampu membuahkan hasil..insya allah.

LONDON | PARIS

YONG DI LONDON ...SALJI




YONG DEPAN BIG BEN LONDON

 Salji tuuu...sejuk tapi mesti la best sebab Malaysia NO salji kannn...oke kepada uuolls yang nak beli premium beautiful corset atau berminat untuk dengar oppurtunity atau juga berminat untuk mencuba set premium beautiful secara percuma....jangan risau uuuols buleh contact me.Semua orang dah pernah dengar tentang kebaikan corset ni kan , ade  warranty ,superbrand award , cert dari pakar sakit tulang US, CANADA dan CUBIC juga.


 SHAKHALID & YONG MY MENTOR EUROPE TOUR FOC

PARIS ...SALJI


YONG DEPAN EIFEL TOWER PARIS


Dian berlokasi di Selangor tetapi dun worry sebab servis Dian provide seluruh Malaysia =), Do contact me also if you wanna have a fun together on the NEXT FREE TRIP to SHANGHAI , Nak PM terus di FB pun bole ajerrr uuolsss Dian sentiasa ONLINE disana , dun worry oke ...oppsss sebelum terlupa Dian mencari 4 orang bisnis partner utk sama sama maju macam Yong mentor Dian ni, jangan risau tenaga pengajar & academy adalah PERCUMA.



FOLLOW YOUR HEART & FOLLOW YOUR DREAMS

Me Diana Raquie
HP : 018-3238830

Thursday, 14 March 2013

BEST FOOD IN TAIPING


YUT SAN TAIPING

Taiping . PERAK (SILVER OF MALAYSIA) adalah negeri yang berada di tengah2 Tanah Semenanjung....Kawasan nya agak luas, populasi penduduk di Taiping & Ipoh kebanyakkannya ialah berbangsa Cina, ketahui umum Perak memang kaya dengan lombong bijih Timah satu masa dahulu...maka tak hairan bangsa Tiong Hua memang ramai di sini.

Dian nak story pasal FOOD hari ni, Dian suka Hainan Food, sekarang ni merata2 konsep Hainan di KL ni , iaitu  KOPITIAM....for me this is the real KOPITIAM, YUT SAN , TAIPING
Kalau kat KL ni paling femes is OLD TOWN WHIT COFFE la kan or PAPARICH , tapi yang ini memang betol2 old town la, the original Hainan or Hailam food i tell u.



My Favorite Hailam Chicken Chop


Apa yang special  Chicken ChopYut San ni is kuahnya.Macam Brown sos tapi lagi 100 kali sedap dari Brown sos...Ade kacang peas, ade potato, ayamnya pun tak jemu makan...sedap
memang restorant Cina tapi PORK FREE, memang terang2 tertulis di kedainya, KEDAI MAKANAN ORANG ISLAM.Dian membesar di Teluk Intan, Perak, memang dari kecik lagi Papa dah ajar makan mee hailam, nasi goreng hailam, chicken chop hailam...memang dah sinonim dgn Hainan Food la .




YUT SAN, mengekal ciri 70an...memang klasik

Lagi satu kalau pergi kedai Hailam tak kira la nama apa kedai tu kan my brother Faisal mesti order Roti Kawen...braed tost yang di sapu kaya dan majerin....bau nya wangi. Rasanya ambaoiiii sangat la sedapnya.
No photo , lupa nak snap sebab sedap sangat , dah telan baru teringat.
Apa yang buat Dian sangat selesa dengan Hailam ni selain PORK FREE, mereka sangat pembersih...konsep Hailam , sudu & garpu mesti di rendam dalam air panas semasa di hidang atas meja pada pelanggan.





Menu YUT SAN Taiping

Sila lihat menu di atas , hanya mampu melihat , tidak mampu nak order sebab berada diluar kawasan.
Dian can recomend Chicken Chop, Mee Hailam, Bihun Hailam, Nasi goreng Hailam , Fish & Chip Hailam, Roti Kawen , White Coffee....memanag terbaik.Makan mee atau bihun jgn lupa cili potong pulak yer.

I LOVE IT, YUT SAN located at Jalan Pasar.


Makanan disini memang buat Dian teringat saja nak datang lagi....kedai ni memang tak ader air-cond, memang masih kekal ciri klasik , waktu niaga YUT SAN 10am hingga 6 ptg...memang tak panjang waktu niaga nya , so if uoolss ke Taiping harus singgah di sini dan makan sebab takut kempunan, Festive season lagi Yut San tutup awal, makanan di sini pula cepat sangat habis...terlalu laris.

Itu saja my story for today, my entry this time about food , sebab makanan di Malaysia kan semua sedap-sedap...


Me Diana Raquie
HP 018-3238830

Thursday, 7 March 2013

SABUN MARRINE ESSENCE AMAZING !!!!

KULIT CANTIK BERSERI DENGAN MARINE ESSENCE


Bar kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk MENYIHATKAN, MELEMBAPKAN , dan MEREMAJAKAN kulit uuuollls taw.
Kaya dengan anti-oksidan & minyak asli supaya dapat memberi manfaat yang terbaik untuk kulit kita.
Sabun ni tampil dengan bentuk menarik seperti bentuk cengkerang, bau juga wangi.




Sabun kecantikan ni terkenal dengan panggilan SABUN KETIAK juga sebab ? bila guna sabun ni ketiak jadi cerah, tak berkerak....elok bersih , putih.


KELEBIHAN

Patut la ramai yang suka cause tengok khasiat sabun marine essense ni teruja betul. Malah harga pun berpatutan. Then sesuai untuk satu family.

Bukan tu je sabun ni juga famous cause dapat membantu mencerahkan kawasan-kawasan tersembunyi di badan contohnya leher hitam, celah-celah peha, celah-celah pelipat bukan tu je kulit sensitif, ecxema, kulit berjeragat, parut jerawat, badan gatal-gatal pun boleh membantu jugak.




Ketiak HITAM....ooohhh NO ...terjejas penampilan.
Ketiak area tertutup yang jarang sangat diberi perhatian, tempat berkumpulnya peluh & bakteria..sama sekali akan develop sel2 mati...lama kelamaan akan develop sel mati yang tebal dan dipanggil DAKI,...


Sabun Marrine Essence ni boleh guna di muka & di badan, kulit akan jadi putih terutama di bahagian pelipat badan , seperti celah peha & ketiak serta kawasan belakang leher yang hitam.

Ramai juga yang ada masalah seperti RUAM kecil di belakang badan, tiap kali berpeluh jadi GATAL, keadaan ni memang tak SELESA sama sekali, pesakit ECZEMA juga di galakkan cuba guna sabun ini, kulit pesakit eczema memang sangat sensitif dan mudah jadi gatal2 pada permukaan kulit mereka.Insya allah sabun ini dapat membantu MELEMBAPKAN kulit serta memperbaiki tona kulit.



Ketiak bersih , putih selepas guna sabun Marrine Essence

Menarik tak FAKTA diatas...so saya pun dah guna sabun ni sebab nak jaga kulit secara keseluruhan, muka & badan mesti la cerah & halus...betol tak,baru la menarik.
Dah cuba juga pada anak saya sebab kulit nya sensitif. (ECZEMA)..alhamdulillah parut makin memudar nampak nya.

Contact dian untuk order

HP: 018-3238830
FESBUK :http://www.facebook.com/dianaraquie


Untuk COD juga boleh untuk area subang jaya, USJ, putrajaya, puchong,sunway,petaling jaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...